FotoJeroen.nl

BEGIN STUDIO LOCATIE NAAKT SPORT 360 OVERIG TIPS VIDEO'S WORKSHOPS VRAGEN? INFO ENGLISH

Over Jeroen de Jong

Ik ben geboren en getogen in 1978, in het hart van Midden-Brabant; Waalwijk.

Als klein jongetje ging ik met mijn vader mee naar vliegshows. Hij maakte foto's, ik keek alleen maar. Toch begon daar het fotograferen al een beetje te kriebelen. Het duurde echter tot 2005 voordat ik zelf pas een camera kocht.

In het begin nog was het echt nog voor de lol bij autosport en vliegshows. Op den duur kwam ik erachter dat het toch wel erg leuk was en dat ik daar mee verder wilde.

Dus op zoek gegaan naar wat ik dan het leukste vond in de fotografie. En dat was sport. In het begin allerlei verschillende soorten sport uitgeprobeerd en uiteindelijk blijven hangen bij voetbal. Dat is niet alleen de meest populaire sport, in mijn ogen ook een sport waar alles in zit. Denk dan aan dingen als actie, spanning en emotie. Dingen die in mijn ogen belangrijk zijn in foto's. Ik vind dat je een foto moet maken die de kijker het gevoel geeft dat hij baalt dat hij er niet bij kon zijn.

Sinds 2010 fotografeer ik eigenlijk alleen nog maar. Enerzijds fotografeerde ik botsproeven van auto's voor een onderzoekslaboratorium en daarnaast fotografeerde ik veel sport voor onder andere een persbureau. Aangezien het als freelancer steeds lastiger werd om nog een fatsoelijke cent aan voetbalfotografie over te houden en dit toch wel erg veel tijd opslokte, heb ik die loopbaan naast me neergelegd. Daarvoor kwam modelfotografie in de plaats. Niet vanuit een commercieel oogpunt, maar puur voor het plezier en de creativiteit.

In 2012 kwam ik terecht bij Persbureau Van Eijndhoven (tegenwoordig onder de naam Beeld Werkt) in Tilburg, voornamelijk voor het Brabants Dagblad en de Telegraaf. Journalisitek werk wat erg interessant is. Ook erg afwisselend. Buiten het nieuws op straat weer aandacht voor sport maar gelukkig veel meer dan voetbal alleen.

Toch bleef het werken in een unieke omgeving van het onderzoekslaboratorium toch trekken. En na bijna vijf jaar fotograferen van journalistiek ging ik weer terug naar "de oude baas". De dagen bestonden het leven weer uit het vastleggen van botsingen met high-speed-camera's. Lekker technisch.

In 2020 deed ik een nieuwe stap in de onderzoeksfotografie. Een overstap nar de bouw wel te verstaan. Echt totaal anders weer. Op zoek in gebouwen en huizen naar aanwezige schades en zorgen dat deze goed in beeld gebracht worden. Iets totaal anders dan wat ik daarvoor had gedaan. Nee, niet de creativiteit die je hier op de website in mijn foto's terug ziet. Maar dat hoeft ook niet altijd. Spannend om een gebouw of huis binnen te gaan en maar weer afwachten wat je kunt vinden. Dat, en allerlei verschillende mensen die je op een dag ontmoet, dat is waar het nu om draait.

Mijn website staat niet alleen in het teken van mijn foto's. Ik vind het ook erg belangrijk om andere mensen te kunnen helpen. Fotografie is een geweldig medium om te kunnen vertellen wat je ziet en zeker met de invoering van de digitale fotografie is het ook voor iedereen bereikbaar geworden om te fotograferen. Om ook mensen te kunnen helpen heb ik een serie uitgebreide artikelen gemaakt. Vol met tips over hoe je bijvoorbeeld zelf voetbalfoto's kunt maken of een vereenvoudigde uitleg over allerlei dingen die echt de basis vormen van digitale fotografie.

Voor contact met Jeroen de Jong kunt u bellen met telefoonnummer 06 - 58 77 92 50 of e-mailen middels het contactformulier.
Op alle afbeeldingen en teksten berust het auteursrecht. Gebruik zonder toestemming is niet toegestaan. Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer info.